icon_tele 33 11 44 99 - BESTIL TID

Tandkrone

Ring til os på tlf 70877184

Smil igen med en ny tandkrone.

Hvis der mangler meget af den oprindelige tand, kan den genopbygges med en krone. Kronen kan fremstilles som følgende:

  • Metalkeramikkrone
  • Fuldkeramisk krone (ren porcelæn)
  • Guldkrone

Metalkeramikkroner

Metalkeramikkronen har et metalskelet og flere lag tandfarvet porcelæn. Metalkeramikkronen er meget stærk pga. metalskelettet som virker som en armering under det tandfarvet porcelæn. Der kan eventuelt optræde en “grålig” kant langs tandkødet på grund af metalskelettet.

Fuldkeramiske kroner (ren porcelæn)

Den fuldkeramiske krone er lavet af ren porcelæn (ingen metal). Kosmetisk optimal, ingen synlige metalkanter eller “grålige” kanter ved tandkødet, som der kan være, når der laves en metalkeramikkrone. Meget flot farvespil i det rene porcelæn, derfor god til tænder som er synlige, når man smiler. Fuldkeramiske kroner laves, når den ideelle kosmetiske løsning ønskes.

Guldkrone

Guldkroner er særdeles stærke, kan ikke knække, og anvendes derfor til kindtænder, hvor der er et stort tyggetryk, lav bidhøjde samt slid.
Samtidig er guld forholdsvis let at forarbejde, og guldkronerne kan derfor fremstilles med stor præcision og nøjagtighed.
Guld er et ædel metal. Guld et blødt materiale, og tandslid på de naturlige tænder ses derfor kun sjældent.
Da guld er et stærkt materiale, behøver guldtykkelsen ikke at være mere end ca. 1 millimeter, hvorfor der ikke skal fjernes så meget af den naturlige tand. Desuden er guld på kindtænderne ikke særligt synligt, og derfor ikke den store ulempe rent kosmetisk.
Til dags dato findes der ikke noget materiale, som er bedre end rent guld til kronebehandling.

Sådan foregår det:

Når du har bestemt dig for hvilken slags krone du vil have, så kan behandlingen iværksættes.

Er kroner holdbare?

Holdbarheden af kroner afhænger af mange faktorer blandt andet:

  • Størrelsen og placeringen af kronen i munden (kindtand = stor belastning/tyggekraft, fortand = lille belastning/tyggekraft)
  • Tandens tilstand, som kronen skal limes på
  • Bidkraften (hvor hårdt bider man tænderne sammen)
  • Antal tænder i munden (hvor mange tænder fordeles bidkraften ud på)
  • Mundhygiejnen

Normalt holder kroner i ca. 10-20 år, og evt. længere. Men som beskrevet ovenstående, så belastes tænderne at mange forskellige faktorer, og disse faktorer påvirker holdbarheden af kronen. Man skal tænke på, at kronen belastes mange gange i løbet af døgnet med en kraft, som kan være på flere hundrede kilo.

Ring til os omkring Tandkrone behandling på 70877184