icon_tele 33 11 44 99 - BESTIL TID

Vi har mange års erfaring med implantater

Ring til os på tlf 70877184

Vores team af egne kirurger og protetikere har mere end 20 års erfaring med implantantbehandlinger.

Vi arbejder udelukkende med veldokumenterede implantatsystemer og de nyeste principper, med det formål  at opnå den korteste mulige behandlingstid for patienten. 

Hvad er tandimplantater?

Et tandimplantat er en kunstig rod, som indsættes i kæbebenet, som erstatning, for manglende tænder.

Afhængig af hvor mange tænder man mangler, kan man enten anbringe en enkelt krone, en bro eller protese ovenpå implantatet.

Implantatet er fremstillet af titanium, der er i stand til at indgå en fysisk-kemisk forbindelse med det levende knoglevæv og derved låse sig fast. Når implantet har låst sig fast i knoglen, påsættes en opbygning, hvor kronen kommer ovenpå.

Typisk består en afsluttet implantat behandling af 3 dele:

 1. Implantat som skrues ind i kæbebenet
 2. Opbygning som skrues fast til implantat
 3. Krone som skrues, eller limes til opbygning. Implantater kan også anvendes til at fastgøre en løstsiddende protese, idet der på implantater kan monteres en tryklås til forankring af den løse protese
 
 

Info om implantater:

Implantatbehandlinger er det største fremskridt, der er sket indenfor tandplejen i de senere år. Bare i Danmark får over 20.000 patienter hvert år indsat tandimplantater.

Hvorfor får man implantater?

Når man mister en, flere eller alle tænder, opstår der et naturligt ønske om at få disse erstattet med kunstige tænder som sidder fast og som kan bruge til at tygge og tale med. Implantatbehandling kan her være en hjælp. Implantaterne er fast forankrede i kæbebenet, præcist som soklen på et hus eller fundamentet til en Storebæltsbro. Nedenfor er eksempler på hvornår det kan være en god idé at få indsat et implantat.

Det kan være en god idé at får indsat et implantat/implantater hvis:

 1. En eller flere tænder mangler
 2. Der er intakte nabotænder til en manglende tand, som ved fremstilling af bro må slibes meget.
 3. Bro ikke kan fremstilles pga. flere manglende tænder
 4. Man ønsker en løsning, der sidder permanent fast
 5. Alle tænder mangler og man ikke ønsker en helprotese
 6. En helprotese ikke sidder ordentlig fast, kan den fastholdes af 2-4 implantater
 

Om selve behandlingen

For at få et implantat skal du gennemgå et lille og kortvarig kirurgisk indgreb. Før operationen skal du til en forundersøgelse med røntgenbilleder, for at vurdere om der er nok knogle til at isætte implantatet. Hvis der er for lidt knogle har man mulighed for at udbygge den med patientens egen knogle – en såkaldt knogletransplantation, eller en kunstig knogle.

Sådan foregår behandlingen:

 1. Fase: Implantatet indsættes kirurgisk. Indgrebet foregår med lokalbedøvelse og er som regel ubesværet og ikke ubehageligt. Først bliver der boret hul i kæbebenet, hvorefter implantatet forsigtigt skrues på plads. Nogle implantat-typer dækkes til med slimhinden henover i helingsperioden, andre stikker igennem slimhinden ind i mundhulen.Helingsperiode: Efter implantatet er isat, har det brug for at hele. Helingsperioden varer normalt 2-3 måneder i underkæben og 6-7 måneder i overkæben. I denne periode kan man godt gå med sin normale protese, som så tilpasses. Til midlertidig erstatning af en enkelt tand, kan der laves en lille såkaldt smileprotese (aftagelig) eller lille ætsbro (fastsiddende).
 2. Fase: Når helingsperioden er overstået, foretages den såkaldte abutmentoperation, hvor tandlægen sætter et mellemstykke på implantatet. Herefter følger igen en helingsperiode, denne gang dog kun et par uger.
 3. Fase Efter anden helingsperiode, er det muligt at tage aftryk til en krone, en bro eller en protese, der cementeres eller skrues fast til mellemstykket foretaget i fase 2.

Efter behandlingen følger nogle vigtige kontroller for at sikre at biddet passer, at tandkødet opfører sig normalt og ikke mindst at hygiejnen er i orden. Der tages også røntgenbilleder for at observere knoglens reaktion.

Pleje og vedligeholdelse

Tandimplantater skal vedligeholdes ligesom almindelige tænder. Der kan dog ikke opstå caries (huller) i implantatet, men som ved almindelige tænder, kan der komme infektion eller betændelse omkring implantatet.

Holdbarhed

Tandimplantater er en yderst sikker og holdbar løsning, hvis behandlingen vel og mærke er udført korrekt og at man ligeledes følger vores anbefalinger vedrørende pleje og vedligeholdelse.
Faktorer, som kan forringe implantatoverlevelse er:

 • Rygning
 • Svækket immunforsvar
 • Svage knogler
 • Korte implantater
 • Kraftig belastning på grund af hårdt bid
 • Dårlig mundhygiejne
 • Udskudte eller glemte kontrolbesøg

Under de bedste betingelser fungerer underkæbeimplantater efter 10 år i munden i 97 procent af tilfældene og i overkæben efter 10 år i 95 procent af tilfældene.