icon_tele 33 11 44 99 - BESTIL TID

Tandlægeskræk (Odontofobi)

Der er mange der er bange for at gå til tandlægen, det kan være for instrumenterne eller selve behandlingen. Vi er på klinikken vant til at behandle folk der er bange for at gå til tandlæge.

Der er rigtigt mange der er bange for tandlæger og det er et stort problem da man ikke får passet sine tænder ordenligt. Mange behandlinger kan undgås ved at gå regelmæssigt til tandlægen, hvis man passer sine tandlægebesøg kan man nå at behandle tænderne inden tandproblemet bliver større og dyrere.

5 gode råd til Patienten

  • Vælg en tandlæge du har tillid til, og fortæl hvorfor du er bange og hvorfor. Så er det nemmere for din tandlæge at hjælpe dig af med din angst.
  • Mød op veludhvilet og afstresset op til behandlingen og kom i god tid (5-10 min før)
  • Sørg for at få de pauser under behandlingen som du behøver. Fortæl tandlægen hvis du bliver bange eller det gør ondt.
  • Spørg altid, hvis der er noget i behandlingen du ikke forstår, eller noget du vil vide nærmere besked om. Hvis du har munden fyldt med instrumenter, så ræk hånden i vejret.
  • For nogle mennesker kan det hjælpe at have en musikafspiller der spiller roligt og behageligt musik- du er velkommen til at medbringe en musikafspiller og høre musik i mens vi behandler dig.

Narkose

Er du meget angst, kan vi hjælpe dig med angstdæmpende medicin. Den tager ”toppen” af angsten, så du nemmere kan holde panikken væk. Det er vores mangeårige erfaring, at du kan kommer af med din tandlægeskræk og kun behøver medicin den første gang, du er i behandling. Den angstdæmpende medicin vi tilbyder er 5 mg Midazolam.

Hvis man ikke har været til tandlægen i flere år, er der større chance for at flere af tænderne kræver behandling og man skal igennem en større tandbehandling. En tandbehandling kan være en uoverskuelig ting når man lider af tandlægeskræk her kan det være en mulighed for dig at få lave behandlingen i fuld narkose.

Der findes 2 narkose former

  • Den “traditionelle” – Patienten bedøves fuldt; dvs. at patienten intet registrerer af behandlingen.
  • Den dyb, kontrolleret døs – Det er blevet mulig inden for de seneste 10 år på grund af fremskridt inden for narkosemidler. Den adskiller sig næsten ikke fra fuld narkose hvad angår overvågning under tandbehandlingen, men patienten vil ikke “være længere væk” end at man kan vække ham/hende ganske hurtigt. 

Der er fordele og ulemper ved begge typer af narkose, og vores narkoselæge anbefaler i dit tilfælde, hvad der er den bedste løsning for dig.

Er man en helt rask person er der kun en meget lille risiko for komplikationer som følge af narkosen.

Ved en forundersøgelse udarbejder vi et behandlings- og prisoverslag. Ved andet besøg hvor vi laver behandlingerne kan man som regel lave det hele på en gang, mens man sover. Derefter kan man starte på en frisk og komme til de regelmæssige undersøgelser og tandrensning, og derved langsomt vænne sig til besøg hos tandlægen uden de store ubehageligheder.

Det er vigtig at du fortælle din tandlæge at du lider af tandlægeskræk, vi er uddannet i at håndtere tandlægeskræk og ved hvordan vi kan hjælpe dig med at føle dig bedre tilpas i tandlægestolen.

Du er velkommen til at ringe på 70 87 10 00 eller skrive til os, du kan også kigge fordi så vi kan tage en snak om hvordan vi i fællesskab, kan reducere eller helt fjerne din angst for at gå til tandlæge.